Bijzonder. Ja, dat is het juiste woord.

Blog - maart 29, 2019

Deze maand gingen de deuren van de Double Purpose spot open, dé plek in Nieuwerkerk waar het normaal is dat een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij samen gaat met geld verdienen. Waar je kunt werken en kunt vergaderen. Een mijlpaal waar we graag bij stil wilden staan. Dus volgde een opening waar heerlijke hapjes, een bezoek van de wethouder, een ‘Do Good Bag’ voor alle aanwezigen en uiteraard bubbels zorgden voor een feestelijke happening.

De niet-financiële waarde belangrijker maken

In de weken voorafgaand aan de opening werd ik verrast door mijn oom uit Parijs. Hij is een oud-topman van Procter & Gamble en ik heb door de jaren heen met hem menig maal over het onderwerp duurzaamheid gekletst waarin wij niet altijd op dezelfde lijn zaten. Deze oom verraste mij nu door aan te geven heel graag bij de opening te willen zijn en suggereerde dat het misschien ook leuk was om Paul Polman hiervoor uit te nodigen. Wat een enthousiasme en hij hield zich aan zijn woord! Mijn oom was bij de opening en in de gesprekken na afloop ontdekte ik dat wij toch steeds dichter bij elkaar op dezelfde lijn kwamen. Het feit dat ik zoek naar een combinatie van financiële waarde en een positief effect op de samenleving bindt ons. Niet het geld minder belangrijk maken, maar juist de niet-financiële waarde belangrijker maken. En zo vinden we elkaar.

Support van Paul Polman

En hoe zat het met Paul Polman? Helaas was hij niet in de gelegenheid om bij de opening te zijn. Maar zijn mail – zie hieronder – waarin hij zijn support uit spreekt voor Double Purpose heb ik binnen. Bijzonder!

De: “Polman, Paul”

Objet: Rép : Opening Double Purpose!

Date: 27 février 2019 à 18:36:00 UTC+1À

My full support. Never ever has it been more important to ensure that business does not focus as priority on maximising shareholder return but instead focuses on societal returns. Issues of climate change , inequality and planetary boundaries are simply too important to ignore. After all there is no business case in enduring poverty.

Long term value can only be build with values. It requires focus on multiple stakeholders with a purpose driven model. Only then will shareholders benefit over the long term. Not profit with purpose but profit through purpose. 

I wish Double Purpose every conceivable success.

Hope that helps. 

Warm regards. Paul.