Dubbel Doel diner: ‘Goed groeien’

Blog - juni 4, 2019

Onlangs stond het allereerste Dubbel Doel diner op het programma. Het Dubbel Doel diner is in het leven geroepen om een select gezelschap enerzijds een leuke avond te laten beleven en anderzijds zich te verdiepen in een interessant thema. Dit keer stond het thema ‘goed’ groeien centraal. ‘Hoe bouw je een sterk en betekenisvol merk?’ Spreker Markward van der Mieden, auteur van Good Business, nam de aanwezigen mee aan de hand van aansprekende voorbeelden en zijn persoonlijke ervaringen. Vervolgens kregen de aanwezigen zelf de kans om de theorie aan hun eigen praktijk te koppelen.

Carolien en Markward na afloop van de presentatie.

Purpose

Het eerste gedeelte van de presentatie ging over purpose. Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar betekenis. Ze willen naast het maken van winst, ook sociaal/maatschappelijke impact maken, maar….

“Is purpose een hype of de nieuwe norm?”

Een prikkelende stelling waar de meningen verdeeld over waren. Sommige  vonden dat het wel degelijk de norm was, anderen waren van mening dat er nog veel bedrijven zijn die naar buiten pretenderen maatschappelijk verantwoord te ondernemen, maar in werkelijkheid nog weinig échte impact maken. Er heerste wel consensus over het feit dat het onvermijdelijk was dat in de toekomst een positieve bijdrage aan de samenleving van cruciaal belang  is voor bedrijven.

Na het eerste deel hebben we gezamenlijk overheerlijke kippenstoof gegeten met een frisse salade en brood van de Social Bakery verzorgd door social enterprise Fröbel, van Saskia Warnaar.

Merketing

Met merkwaardige Markward, zoals hij zichzelf karaktervol omschreef, zijn we in het tweede deel dieper ingegaan op het creëren van een sterk merk. Verwachtingen waarmaken is key. Daarnaast moet je goed weten waar jouw merk voor staat. Een goede tip is dat je niet kiest voor vanzelfsprekende termen als ‘betrouwbaar’ of ‘veilig’ wanneer je zoekt naar een karakterisering van jouw merk. Zoek naar onderscheidende eigenschappen of kenmerken die specifiek iets over jouw bedrijf zeggen om je merk te definiëren.

Jouw merk is het stempel dat jij drukt op het leven van mensen.”

Met de vraag ‘Wat willen jullie dat mensen over jouw merk zeggen?’onstond er weer een levendige discussie.. Wanneer de merkwaarden duidelijk zijn, kunnen die op alle levels worden geïmplementeerd. Het is dan een richtinggevend middel om medewerkers te sturen. Het vroegtijdig betrekken van medewerkers bij bij het tot stand brengen van de merkwaarden, is een goede manier om betrokkenheid te vergroten.

Kippenstoof met salade en brood verzorgd door Fröbel

Save the date: Dubbel Doel diner Woensdag 18 September

Tijdens het volgende Dubbel Doel diner besteden we aandacht het meekrijgen van medewerkers in veranderingen. De wereld om ons heen is continue aan verandering onderhevig. Leiders, managers en medewerkers worden geacht mee te veranderen, maar hoe? Eet en praat hierover mee tijdens het volgende Dubbel Doel diner.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan nu vast aan via vincent@doublepurpose.nl en dan zien we jou woensdag 18 september bij Double Purpose.

Meer weten over ‘goed groeien’? Koop dan nu het (e-)boek van Markward van der Mieden hier http://goodbusiness.nl/