Spreken op de Dag van de Economie

Blog - oktober 29, 2019

Carolien van Wersch heeft op uitnodiging van de Gemeente Zuidplas gesproken over Toekomstbestendig Ondernemen op de Dag van de Economie. De gemeente organiseert de Dag van de Economie om de lokale ondernemers interessante workshops en inspiratie te bieden. Daarnaast is een goede gelegenheid om lokaal te netwerken en de lijntjes met de gemeente kort te houden.

Han Weber aan het woord op de Dag van de Economie bij Van der Valk Nieuwerkerk

Kersverse burgemeester Han Weber sprak de lokale ondernemers toe over zijn eerste weken als burgervader van Zuidplas. Weber ziet vooral in de energietransitie kansen voor de gemeente en in het bijzonder voor ondernemers. De gemeente is van plan om nauw samen te werken met ondernemers om uitdagingen samen aan te gaan. Dit bleek uit de speech van wethouder Jan Willem Schuurman.

Jan Willem Schuurman kondigde Carolien als volgt aan: “Carolien is een betrokken inwoner van Zuidplas. Haar manier van denken inspireert mij – en gaat ook u inspireren. Met ons staat ze stil bij de vraag hoe je onderneemt met een dubbel doel: hoe laat je het runnen van een gezond bedrijf hand in hand gaan met een positieve impact op de samenleving?”

Wethouder Jan Willem Verschuur van Economische Zaken

Vervolgens was het de beurt aan onze eigen Carolien. De lokale ondernemers werden ondergedompeld in de wereld van Double Purpose. Een wereld waar geld verdienen én goed doen naast elkaar bestaan. Waar de toekomstbestendigheid van je bedrijf niet alleen wordt afgerekend op een financiële as (omzet-kosten=resultaat), maar ook niet-financiële assen zoals het resultaat van je kernactiviteiten op mens en milieu.

Interactie tijdens de presentatie van Carolien.

Met de kernactiviteiten bedoelt Double Purpose dus niet of je zonnepanelen op je dak hebt liggen of dat je fair-trade koffie verkoopt. Dit is – begrijp ons niet verkeerd – uiteraard top, maar het is niet waar het om draait. Ben jij een bank, dan gaat het om hoe je toekomstbestendigheid meeweegt in je financiële dienstverlening. Verkoop je een product dan kun je kijken naar welke verpakkingen je gebruikt. (Wil je meer weten over de uitdagingen rondom verpakkingen? Kom dan naar ons Dubbel Doel diner 20 november.). Maar hoe maak je die niet-financiële waarde nou inzichtelijk? Carolien gaf hierbij voorbeelden van Puma die bij hun productiekosten ook aan niet-financiële aspecten als arbeidsomstandigheden en waterverbruik een prijskaartje hingen.

Ondernemers trokken na afloop geïnspireerd en vol nieuwe ideeën naar de pauze, waarna zij nog enkele workshops konden volgen en Adjiedj Bakas de dag afsloot met een presentatie over trends en betekenis creëren. Er werden serieuze discussies gevoerd en gelachen. Benieuwd hoe de sfeer was tijdens de aanwezigheid van Double Purpose? Kijk dan naar ons videoverslag op YouTube.

Zoek jij ook een interessante spreker voor een event of je personeel? Neem dan contact met ons op. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!